News

Mayfair Penthouse Completed

Our Mayfair project to fit out the luxurious triplex penthouse of the newly developed Mayfair Park Residences, located on the corner of Hyde Park, is now complete.

Working on site beside the base build contractor who was completing the hotel development below, Walter Lilly carried out the fit out of the 1,200m2 three-storey private penthouse.

The private residence boasts five bedrooms with en-suite, a formal reception room, bar lounge area, media room, staff quarters and utility room. Underfloor water heating runs throughout the apartment, a fan cooling unit and manifold heating system is installed in the plant room, and a Crestron home control system with a Sonos sound system was fitted, which included forty-five speakers plastered in invisibly throughout the penthouse walls and ceilings. A unique curved feature stair connects the top and middle storeys of the penthouse.

The cladding on the feature stair was computer carved to create the precise dimensions required, then installed with great care to give the smooth and seamless effect the specification demanded. The curved ceiling-to-wall transitions were created with Glass Reinforced Gypsum and these curved transitions also required very high quality installations as any imperfection in the surface would be very visible. Picture rails with a shadow gap effect were installed throughout the penthouse, further showcasing the precise and meticulously careful quality of the craftsmanship that has gone into this fit out.

Congratulations to everyone involved in handing over this spectacular new home.

Project Manager: Clivedale
Architect: Arney Fender Katsalidis
Interior Designer: Jouin Manku
PQS: Gardiner & Theobald
Structural Engineer: Robert Bird Group
Services Engineer: Hoare Lea

We have also recently completed another private penthouse project in Belgravia, combining four apartments to create a single 465m2 luxury residence within an occupied Grade II listed building. The project involved a new roof structure as the scope included raising the floor-to-ceiling height, which required a highly complex scaffolding setup with more than 100 tons of scaffold being used in total.