Mulberry Walk

Extensive alterations have been carried out to this semi-detached private residence, including a new basement and second storey in-fill. Complex temporary works were involved in propping up the house using Mabey props and stilts whilst the new basement was dug out and internally the whole house was taken back to brickwork.

The design and construction of the basement was complicated by a listed mulberry tree in the garden, whose roots had to be protected at all stages of the works. Walter Lilly worked closely with the structural engineer and local authority tree expert to ensure that the only remaining mulberry tree in the street remained undamaged.

The completed property included living and reception spaces, art studio, garden room dressing rooms and en-suite bathrooms with high quality finishes creating a comfortable luxury family home.

Location

Chelsea, London

Client

Private Client

Consultants

Christopher Smallwood Architects, Ian Carn & Associates, Price & Myers, Chapman Bathurst Partnership

Latest News

Discover

error: Content is protected !!